Categorii

Brațară " Stejarul lui Ștefan cel Mare " | argint & chihlimbar | colecția Furculision | UNICAT

Vandut Brațară " Stejarul lui Ștefan cel Mare " | argint & chihlimbar | colecția Furculision | UNICAT

Informatii si comenzi telefonice
0727.826.845 / 07ARTANTIK

Cod produs: Furculision Stefan cel Mare
Disponibilitate: Vandut
420 Lei
Cant: Adaugă în Coş

vezi toate detaliile produsului

Brațară " Stejarul lui Stefan cel Mare "

colecția Furculision 2017

chihlimbar natural & argint

bijuterie de artă, manufactură unicat

 

 

manufactură în argint, turnat, presat, gravat și cizelat; chihlimbar natural

 

Realizată dintr-o veche lingura din argint și inclusă în colecția cu titlu generic "Furculision ", apelând la puterea simbolurilor, această bijuterie evocă atașamentul față de țară și valorile culturii și tradițiilor românești.
Coronamentului stilizat sub forma unei frunze de stejar (copac ridicat la rang de național) i-a fost atașat un anturaj caboson de chihlimbar natural, ferm atașat prin prindere cu fire de argint.
Legenda spune că stejarul secular din Cajvana, bătrân de aproape 900 de ani, a fost plantat după ce satul a fost nimicit în timpul marii invazii tătare din 1241.
Bătrânii povestesc că însuşi Ştefan cel Mare s-a odihnit la umbra stejarului şi tot atunci a dat numele localităţii Cajvana.
 
Spatula vechiului tacâm, este accesorizată cu un pandant stilizat sub forma unei ghinde de stejar, realizată din argint.
În partea inferioară, median, regăsim simbolistica Coloanei Infinitului, reluată prin intermediul unei suite de motive geometrice exprimate prin cizelare și texturate prin  martelare.
Manufactură realizată de meșterul argintar Ionel Dumitru, exclusiv pentru ArtAntik Gallery & ArtAntik.ro.

Brățară cu deschidere dispusă în partea superioară,  suficient de flexibilă pentru a permite

ajustarea diametrului brățării, prin compresie și extensie

Titlu argint: 800

 

 

FURCULISION & LINGURISION

bijuterii de artă, bijuterii de autor

 

Colecția de bijuterii " Furculision ", un proiect personal al domnului Neagu C. Andrei, manager ArtAntik.ro și ArtAntik Gallery, a căpătat materialitate atunci când maestrul orfevru argintar Dumitru Ionel, rezonând cu ideea de a realiza o serie de bijuterii inedite, care să marcheze apropiatul centenar al Marii Uniri, a acceptat cu entuziasm această provocare artistică.

Astfel, spre deosebire de miticii mai vechi și mai noi, ArtAntik chiar face din țânțar armăsar, transformând vechi furculițe și linguri din argint în spectaculoase bijuterii, manufacturi unicat, stilizate și decorate cu simboluri autentic românești și pietre naturale.

Meșterul Dumitru Ionel, este unul dintre puținii păstrători ai tradiției meșteșugarilor țigani argintari, fiind descendent al unei familii cu o lungă tradiție în arta prelucrării metalelor nobile.

" De mic copil, când vedeam metalul topit, creştea inima în mine. De multe ori, când eram copil şi mă loveam cu ciocanul peste degete, îmi spunea bunicu’: “Lasă tată că p-acolo intră meseria!”." Meșter Dumitru Ionel ( într-un interviu acordat în anul 2011 site-ului totb.ro)

" Bijuteria este o adevărată artă, mai ales cu obiectele rudimentare pe care meșterul le are la îndemână. " Totuși, Dumitru Ionel se mândrește cu " tehnologia " asta pe care o stăpânește mai bine ca oricine: '' Dacă faci din plăcere, din dorința de a arăta că poți duce mai departe un meșteșug care datează de sute de ani, nu este greu. În această lume absolut nimic nu e greu, dacă e din suflet. E ca și în credință, pentru că dacă îți înveți copilul să creadă în Dumnezeu sau crede în aproapele său, este cam același lucru. În momentul în care o meserie, un domeniu, se transmite mai multe generații, devine ceva genetic, devine ceva din plăcere, din respect, din omenie, din dorința de a arăta lumii ceea ce poți face, uneori câștigi, alteori nu. ", spunea artizanul într-un interviu acordat cotidianului Evenimentul Zilei, în anul 2007.

„Nu înțeleg lipsa de respect și marginalizarea, față de un om simplu, nu contează că e român, că e țigan, că e etnic maghiar, că e sas, că-i bulgar, că-i nu-știu-ce... ", astfel vârstincul țigan cu ochii albaștri și senini ca cerul, a expus unul dintre dezideratele din 1918... Marea Unire a poporului român, indiferent de aparatenența etnică.

Bijuteriile din colecția Furculision sunt manufacturate din tacâmuri vechi din argint masiv (furculițe, linguri și lingurițe),  minuțios decorate prin martelare și gravare manuală , decorate cu pietre naturale atent selecționate, compozițiile artistice fiind împodobite cu elemente simbolice culturii și tradițiilor românești.

 

proveniență

manufactură unicat

România

 

periodizare

2017

 

 marcaje

bijuterie de autor, marcaj ​logo ArtAntik,  gravat manual

marcaj de epocă estompat la prelucrarea argintului prin martelare

Bijuteria se livrează însoțită de un certificat de conformitate și garanție pentru titlu argint 8o0 !

 

 

dimensiuni

dimensiuni interioare: 5.8 cm / 5 cm

dimensiuni ajustabile prin compresie sau extensie

lățime bandă minimă: 0.5 cm 

lățime bandă maximă: 1.5 cm 

lungime deschidere mediană: 0.5 cm

dimensiuni coronament: 4.7 cm / 3.4 cm 

dimensiuni charm ghindă: 1.9 cm / 0.7 cm

dimensiuni anturaj chihlimbar: 0.9 cm / 0.7 cm

 

gramaj

24 grame

 

stare de conservare

excelentă 

argint cu patină naturală, necurățat, pentru conservarea autenticității de vârstă a lingurii

La cerere, argintul poate fi curățat profesional!  Serviciu oferit gratuit!

 

COST TRANSPORT

Acest produs nu este disponibil pentru livrare prin curierat Poșta Română!

FAN COURIER: 20 lei

 

TOATE ARTICOLELE SE LIVREAZĂ ÎNSOȚITE DE CERTIFICAT de PREZENTARE și FACTURĂ FISCALĂ