Primele uscatoare de par au aparut la sfarsitul secolului al XIX-lea, atunci cand moda epocii a impus necesitatea aparitei unor dispozitive de uscare rapida, care sa permita mentinerea formei si a volumului coafurilor elaborate de stilisti.

In anul 1890,  francezul Alexander F. „Beau” Godefroy  este primul stilist care si-a utilat salonul cu un astfel de uscator.
Untitled-2imagine a invenție lui Godefroy, cca. 1900

  Uscatoarele de par, portabile, au aparut la inceputul anilor 1920, fiind utilizate atat in saloanele de infrumusetare ale stilistilor profesionisti cat si in domeniul casnic.

Modelul  prezentat, este de fabricatie britanica si dateaza de la sfarsitul anilor 1920 Colectii antichitati(articol din colectia privata a magazinului online ArtAntik.ro ).
Acest uscator electric se afla in perfecta stare de functionare, fiind realizat cu o tehnologie pe cat de simpla pe atat de eficienta:  motor electric, bobinat, prevazut cu un ventilator ce propulseaza aerul ambiental.

Spiralele din nicron ( inoxidabile) cu rezistivitate electrica mare, incalzesc aerul suflat prin tubul uscatorului. Dispozitivul este prevazut cu un buton ce permite oprirea si pornirea motorului, precum si reglarea intensitatii de propulasare a aerului cald.

Denumirea acestui model de uscator este inspirata de principiul sau de functionare, bazat pe crearea unui camp electromagnetic.

4 (Copy)
Designul industrial este specific perioadei art deco, corpul dispozitivului fiind realizat din metal acoperit cu bachelita, material inovator si foarte popular in anii 1920-1930.

5 (Copy)

Manerul de sustinere a uscatorului este realizat din lemn ebenizat, material folosit si datorita proprietatii sale de izolator electric.

2 (Copy)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *