„Skirt lifter”-ul este un accesoriu folosit in epoca victoriana, pentru ridicarea trenei sau a faldurilor rochiilor de promenada.
Acest accesoriu a fost foarte popular in perioada 1860-1880, insa conform istoricului de moda C. Willet Cunnington (1878–1961) , primele „skirt lifter ” au aparut in moda victoriana incepand cu a doua jumatate a anilor 1840.
exemplu skirt lifter (Copy)
 
 Dispozitivul de prindere a faldului rochiei, este format dintr-un „cleste” cu capete circulare, prevazut cu un inel de strangere. Regasit in epoca sub denumirea de „dressholder”, acesta se purta atasat de un lant, cu element de prindere independent, montat fie direct in talia rochiei, fie prins de un clips Chatelaine.
victorian Chatelainedispozitiv Chatelaine cu accesorii utile doamnelor din epoca victoriana
  Incepand cu anii 1860, cresterea popularitatii acestui accesoriu, a dus la aparitia unor modele mai complexe din punct de vedere tehnic, dispozitivele de prindere fiind mai atent elaborate.
moda victoriana
  Avand un important aport estetic, acest accesoriu reprezenta si o necesitate, fiind foarte util evitarii murdaririi rochiei, in timpul promenadei.
„Skirt lifter”-ul oferit spre vanzare in magazinul www.artantik.ro, este prevazut cu un sistem de prindere specific primelor modele, aparute in avangarda modei victoriene, la inceputul anilor 1850.
victorian skirt lifter„Dressholder” victorian. cca 1850 . in oferta magazinului online www.artantik.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *